Εγκύκλιος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 5 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει την παράταση των καταληκτικών προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων για τις δράσεις «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι νέες καταληκτικές προθεσμίες είναι: • Για τη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 6 Ιουνίου 2016. • Για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 9 Ιουνίου 2016. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης ώθησης που προκάλεσε στο επενδυτικό ενδιαφέρον η πρόσφατη απόφαση για την ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που επιτρέπει την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς την υποχρέωση καταβολής εγγυητικής επιστολής. Επιπλέον, η αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού των δυο δράσεων, η οποία ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες, αποτέλεσε ένα ακόμα κίνητρο για τους ενδιαφερομένους. Το Υπουργείο, ανταποκρινόμενο σε πολύ μεγάλο αριθμό αιτημάτων από παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και από μεμονωμένους επενδυτές, παρέχει με αυτή την ενέργεια στους ενδιαφερόμενους τον απαραίτητο χρόνο για την άρτια προετοιμασία των επενδυτικών τους σχεδίων και την πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που καθίστανται πλέον διαθέσιμα. από το Γραφείο Τύπου

3 βήματα για να διακόψετε την ανεργία σας σε 25 ημέρες

3 βήματα για να διακόψετε την ανεργία σας σε 25 ημέρες.

Αναπτύξτε τη δική σας ιδέα και κάντε πράξη το όνειρο, που είναι δικό σας.

Η ανάπτυξη της χώρας περνάει από τα δικά σας χέρια. Με τρία απλά βήματα μπορείτε να γίνετε ένας μικρός επιχειρηματίας. Τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ είναι μια καλή ευκαιρία γιατί παρέχουν επιδοτήσεις με 100% κάλυψη και χρηματοδοτούν εκατοντάδες επαγγέλματα.

Βήμα 1

ΑναπτύξτεΕπιλέξτε την ιδέα σας, βάλτε στόχους

Δεν χρειάζεται να έχετε καινοτόμα ιδέα. Μπορείτε να αναπτύξετε το επάγγελμα που σπουδάσατε ή αν δεν έχετε πτυχίο, μπορείτε να ασχοληθείτε με τον πρωτογενή τομέα σε όποιο επάγγελμα σας αρέσει, μέσα από αυτά που επιτρέπει το πρόγραμμα. Δημιουργήστε τον δικό σας οδικό χάρτη, σύμφωνα με αυτά που θέλετε. Καταγράψτε τους στόχους σας και τα θετικά που θα προκύψουν από την επίτευξή τους .Αυτό θα ενδυναμώνει το ηθικό σας στις δύσκολες στιγμές και θα θα γίνεται κίνητρο να τους πετύχετε. Ένας άνθρωπος ο οποίος ξεκινά σήμερα έχοντας μια ιδέα, ένα όραμα και ένα σχέδιο να φτιάξει μια επιχείρηση , δεν θα πρέπει να φοβάται ούτε το περιβάλλον του, ούτε τις συγκρίσεις με άλλους. Ο σύγχρονος επιχειρηματίας συγκρίνεται καθημερινά μόνο με τον ίδιο του τον στόχο. Β ήμα 2

Οργανώστε την ιδέα σας, πάρτε συμβουλές και φτιάξτε επιχειρηματικό σχέδιο

Δεν χρειάζεται να είστε οικονομολόγος για να γίνετε επιχειρηματίας. Οι επιχειρήσεις πάνε μπροστά και ανεβαίνουν ψηλά από αυτούς που έχουν στόχους και λειτουργούν με σχέδιο. Ο προγραμματισμός παίρνει χρόνο. Η ανάλυση των βημάτων για ένα project είναι εξαιρετικά δαπανηρή σε χρόνο. Ο χρόνος όμως αυτός δεν είναι σπατάλη αλλά επένδυση. Εάν ένα project δεν αναλυθεί σωστά και με τη δέουσα προσοχή, δεν θα δαπανηθεί μεν χρόνος στον προγραμματισμό αλλά θα δαπανηθεί όμως κάτι πολύ σημαντικότερο, επιπλέον κεφάλαια αλλά και χρόνος για διορθωτικές κινήσεις.

Αφοσίωση, πλάνο και ανάπτυξη, είναι το τρίπτυχο για την επιτυχία σας. Αυτή είναι η ουσία και η γοητεία.

Βήμα 3

Κάντε πράξη την ιδέα σας, πάρτε την επιδότηση και επενδύστε

Έχετε ένα εργαλείο στα χέρια σας κι αυτό είναι η επιδότηση. Τι σημαίνει αυτό? σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε τα τυχόν δικά σας διαθέσιμα κεφάλαια και έχετε μια έτοιμη επιχείρηση που το μόνο που χρειάζεται είναι: δουλειά και μόνο δουλειά.

Μην έχετε άγχος, πατάτε σε σταθερές βάσεις. Η επιδότηση πληρώνει όλα τα λειτουργικά έξοδα για δύο χρόνια και έχει εξοπλισμένη την επιχείρηση. Πάρτε το επιχειρηματικό σας πλάνο και βάλτε το να δουλέψει.

Η επιδότηση, σας βοηθάει να στοχεύετε ψηλά. Όσο πιο ψηλά θέσετε τον πήχη, τόσο περισσότερο θα πετύχετε. Και ακόμη αν δεν πετύχετε τους στόχους σας στην ολότητά τους, επειδή τους θέσατε πολύ ψηλά, πάλι θα φτάσετε ψηλά.

Περιτριγυριστείτε από επιτυχημένους ανθρώπους που έχουν κίνητρα. Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που τους χτύπησε η κρίση ανελέητα, τους πήρε την επιτυχία από τα χέρια τους, αλλά είναι εδώ, έμπειροι και στηρίζουν όσους επιχειρούν, βρείτε τους.

Δημιουργείστε φίλους και συμμάχους. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά. Σε 25 ημέρες η επιδότηση με 100% κάλυψη θα είναι παρελθόν.
Περάστε στη δράση, μην αναβάλλετε.

πηγή – pantelisco